اقامت کوتاه مدت در آلمان

یکی از مخاطبان خوبِ کانال که اخیراً با ویزای جستجوی آلمان کار تشریف بردن فرانکفورت، در رابطه با بحث اجازه منزل، یا اتاق پرسیده بودند.

در اغلب کشورهای اروپا چند راه برای اجاره خونه هست که در ادامه مختصر به هرکدوم می‌پردازم:

عموماً یکسری وبسایت های شناخته شده هستن که صاحبخونه‌ها یا شرکت‌های املاک خونه‌ها رو همراه با مشخصات کامل و عکس لیست میکنن. مثلا در آلمان یکی از معروفترین های این قبیل سایت‌ها immobilienscout24 هست.
در این حالت مستاجر هیچ کارمزدی نمی‌پردازه حتی اگه خونه از طریق یک آژانس املاک تبلیغ شده باشه.

راه دیگه این هست که کسی که دنبال خونه هست مراجعه میکنه به آژانس های املاک و میگه دنبال چی میگرده با چه شرایطی و نهایتا هم بعد از عقد قرارداد اون آژانس یک کارمزد میگیره

همینطور که مشخصه این روال خیلی شبیه به ایران هست.

بحث در اینباره زیاد هست و نکات خیلی زیادی هست که موقع خرید یا اجاره خونه باید دقت کرد اما هدف این مطلب پاسخ به این دوست عزیز هست برای یک راهکار کوتاه مدت و موقت.
در این شرایط، در همون وبسایت ها گزینه ای هست برای خونه های کوتاه‌مدت و حتی مبله. بجز اون هم به آژانس های املاکی هم میشه همین شرایط رو گفت.
ممکنه برخی از این وبسایت ها به زبان محلی اون کشور باشن کاملا برای همین از Google Translate میتونین استفاده کنین و از یک دوست هم کمک بگیرید

اما در کنار اون سایت ها، یکسری وبسایت دیگه هم هستن که مردم خونه های خودشون رو یا حتی اتاقشون رو برای مدت کوتاه اجاره میدن. معروفترین وبسایت در این زمینه Airbnb هست. اگر به زبان کشور مسلط نیستین، مثلا آلمان، نه تنها این سایت کاملا انگلیسی هست بلکه ۹۹ درصد آگهی ها هم انگلیسی و صاحبخانه هم انگلیسی صحبت میکنه.

همخوان کنید!
Share

نویسنده: محمّد مقدّس‌

یک‌عکاس آماتور، علاقمند به شبکه ها و IP، ساکن اینترنت!

17 دیدگاه برای “اقامت کوتاه مدت در آلمان”

  1. ممنونم مهندس از توجهتون. بله بخصوص روزای اول من با روش کار جستجوی خونه اینجا خیلی آشنا نبودم. ولی همین که میفرمایید سایتهای اینترنتی سهم کامل رو دارن در این کار. بخصوص برای من که دنبال یه اتاق اختصاصی یکی دو سه ماهه بودم http://www.wg-gesucht.de و http://www.zwischenmiete.de و سایرین خیلی کمک کرد. شاید در فرانکفورت اینجور باشه ولی من اصلا بنگاه معاملات ملکی ندیدم و از چند نفر هم پرسیدم گفتن برو اینترنت. فقط چند توصیه بنا بر تجربه من: ۱٫ توضیحات اجاره دهنده رو به دقت بخونید و هرچی رو نفهمیدید بپرسید و شرایطتون رو هم به موجر بفهمونید. ۲٫ طبق توصیه همه سایتها فقط درصورت نوشتن و امضای قرارداد خونه بگیرید و پول بدید. ۳٫ معمولا قبل از هرچیز باید یه مختصری از خودتون بنویسید و برای اجاره دهنده ایمیل کنید بعدش اون اگه خواست یه جوری با شما تماس میگیره و قرار بازدید میگذاره ( سر قرار به موقع برید!) ۴٫ معمولا در شهرهای بزرگ در ترم تحصیلی خونه سخت تر گیر میاد ولی با نشستن پای اینترنت و مرتب ایمیل زدن پیدا میشه ۵٫ سعی کنید خونه مبله بگیرید وگرنه پول یه ست کامل به اضافه اسباب کشی رو مهمون خودتونید! willkommen in deutschland

    1. سلام.
      خیلی ممنونم از اینکه تجربتون رو به اشتراک گذاشتید.
      در رابطه با آژانس‌های املاک، باید همه شهرا باشن فرقی نداره اما مثه ایران مغازه هاشون شاید گاهی زیاد مشخص نباشه. بهشون میگن Immobilienmakler یا کوتاه‌تر Makler

      مجدداً ممنون.
      موفق باشید

  2. با سلام به شما آقای مقدس یه سوالی داشتم البته شاید اینجا نباید مطرح کنم من خودم تو زمینه شبکه کار میکنم میخواستم بدونم در صورت گرفتن job offer برای ویزا ی کاری باز هم مدرک دانشگاهی لازم است؟ در ضمن مدرک سیسکو دارم و اگر بخواهیم برای ویزای job seeker اقدام کنیم حتما مدرک دانشگاهی لازم است یا بدون این مدرک هم میشه این ویزا رو گرفت؟
    ممنون از پاسخ

    1. سلام.
      برای ویزای جستجوی کار قطعا لازم هست. شاید بدون مدرک دانشگاهی بشه ویزا و اقامت کاری گرفت اما بستگی داره. اما قدم اول براتون گرفتن قرارداد کار هست. بعدش انشاالله شاید بشه یکارایی کرد.
      موفق باشید

  3. ممون حقیقتش من مدرک دانشگاهی دارم ولی خب از پیام نور متاسفانه اون موقع اصلا هدف خروج از کشور نداشتم تا برم حداقل یه دانشگاه بهتر فقط به تخصص فکر میکردم. تو زبان انگلیسی مشکلی ندارم آلمانی هم مدتی هست میخونم (زبان شیرینیه هست حداقل برای من)حالا با این شرایط و اینکه میخوام برای ccnp collabration بخونم به گرفتن کارشناسی ارشد فکر کنم یا نه به نظر شما ؟چون به هر حال هم باید انگلیسی رو نگه دارم هم آلمانی یاد بگیرم هم واسه تحصیلات غیر آکادمیک وقت بزارم هم ارشد که خب فشار زیادی رو ادم میاره حالا میخوام بدون این مدرکی دانشگاهی که واسه ویزای job seeker نیاز هست میتونه از هر دانشگاهی تو ایران باشه (کفایت میکنه برای سفارت؟)یا نه چاره ای ندارم واسه ارشد بخونم چون الان وقت این تصمیم است نمیخوام پشیمون بشم بعدا به جای وقت روی ارشد روی سیسکو وقت میگذاشتم بیشتر برد میکردم یا برعکس نظر شما چیست؟ با تشکر

    1. وقت گذاشتن روی سیسکو اشتباه است. شما باید روی مفاهیم وقت بگذارید. پیشنهاد می‌کنم این مطلب رو مطالعه کنید.
      در رابطه با مدرکتون هم قسمت مدارک تحصیلی رو در این پست مطالعه کنید. فکر نمی‌کنم مدرکتون مسئله‌ای باشه و احتمالا در آلمان ارزشیابی میشه.
      موفق باشید

  4. نه منظورمم صرفا سیسکو نبود فقط میخواستم منظورم رو در موردمطالعه برسونم اکثر پست های شما رو هم قبلا خوندم مثلا همون پستی که از Ietf صحبت کردید نکته ای دیگه هم هست اینه که بالاخره باید از یه جا شروع کرد مثلا اگر من میخوام ospf یاد بگیرم خب میرم سراغ کتاب های سیسکو بعد همین ospf رو juniper کانفیگ میکنم با این تفاوت که باید نحوه کانفیگ junos را یاد گرفت البته RFC ها رو هم فراموش نمیکنم واسه همین collabration باید حداقل asterisk ,microsoft lync هم یاد گرفت که با خوندن سیسکو تکنولوژی رو یاد میگیرم موارد تفاوت رو هم از همون vendor آموزش میبینم حالا میتونم بپرسم شما مدرک تحصیلیتون رو ارزشیابی کردید یا اصلا سفارت این مورد رو از شما نخواست و فقط ترجمه مدرکتون رو ارائه کردید؟ ممنون

  5. باز هم تشکر میکنم بابت وقتی که به برای پاسخ دادن میگذارید با توجه به توضیح شما چند سوال دیگه داشتم؟اگر بتونیم پیشنهاد شغلی از تو ایران بگیریم آیا با این offer باید توسط یه ارگان دولتی تو آلمان تایید بشه؟و در این صورت فکر میکنم نیازی به ارائه مدرک اکادمیک به سفارت نباشه(با توجه به موقعت شما) سوال بعدی اینکه برای ایرانیها از تو ایران پیشنهاد کاری گرفتن چقد روش میشه حساب کرد؟ چون برای کشور هایی مثل استرالیا و کانادا تقریبا شانسمون صفر است و باید حتما با ویزای شغلی رفت تازه اون چند سال تو لیست انتظار بمنونی تا ویزا بگیری تازه ایا تو اون کشور کار پیدا بکنی یا نه. من میخواسم واسه استرالیا اقدام کنم ولی کلا نظر عوض شد جالبه بدونید من اصلا تو فکر اقدام برای آلمان نبودم و اتفاقی به سایت شما برخوردم بعد با تحقیق دیدم المان ویزا job seeker داره که به هر حال یه شانس هست واسه کار گرفتن.سوال بعدی اینه که کارفرمایان آلمانی سابقه کار تو آلمان چقدر براشون مهمه؟چون همین سابقه کار تو مثلا استرلیا خیلی مهمه و ۱ سال سابقه کار تو استرالیا بهتر از چند سال تو کشور خود فرد است ودر پیدا کردن کارخیلی تاثیر داره. حالا آلمانی ها هم همین طور هستند یا نه زیاد مهم نیست براشون و مصاحبه کاری و اینکه بتونیم تو مصاحبه تخصصمون رونشون بدیم اهمیت داره؟ ممنون از پاسخ

    1. خواهش میکنم.
      – خیر، نیازی به تایید خاصی از نهاد خاصی نیست. مورد بنده بخاطر این بود که بنده همزمان چند پیشنهاد کار داشتم و یکی از اونها برای یک پروژه دولتی بود بین DeutscheTelekom و شرکت Cisco.
      – بنده مدارک ارائه دادم اما به تاییده ZAB نرسوندم. حالا نمیدونم که آیا از من میخواستند یا نمیخاستند، بنده طبق روال معمول مدارک رو ارائه کردم 🙂
      – بنده از داخل ایران موقعیت کاری گرفتم و همینطور خیلی افراد رو از طریق همین وبلاگ سراغ دارم که به همین صورت اومدند.
      – هر کشوری قطعاً قوانین مهاجرتی خاص خودش رو داره. اما بازار کار IT اروپا این روزها نه تنها از استرالیا و کانادا داغ تر و بروزتر هست، بلکه به شدت هم داره سعی میکنه با آمریکا مقابله کنه و خودش رو به اون سطح برسونه. البته بنده چندین بار از سیسکو استرالیا تماس گرفته شده ولی چون خودم همون اول رد میکردم نمیدونم نهایتاً به کجا میرسید اما باز دوستانی دارم که براحتی در استرالیا از همان بدو ورود مشغول بکار شدند؛ حداقل ۳ نفر در ذهن دارم همین الان.
      – سابقه کار میتونه مهم باشه اما نه زیاد. مهم تسلط به مفاهیم و دانش هست. قطعاً اگر سابقه کار در یک کشور خارج داشته باشید نکته مثبتی خواهد بود.

      لطفاً سوالات بعدی رو زیر یک مطلب مرتبط درج کنید.

      موفق باشید.

  6. من ۳۳ سالمه رشته تحصیلی هم مهندسی مکانیک هست با معدل ۱۴/۰۲ خواستم ببینم میشه ویزای تحصیلی گرفت؟ یا تنها شانس من همون job seeker میباشد.

    1. سلام.
      در رابطه با بحث تحصیلی پیشنهاد میکنم به فروم Applyabroadسر بزنید. متاسفانه بنده اطلاعاتی ندارم.
      اما برای ویزای جاب سیکر فکر نکنم مشکلی باشه. اما در نظر داشته باشید ک حدس می‌زنم در تخصص شما در آلمان می‌بایست به زبان آلمانی مسلط باشید.
      موفق باشید

  7. با سلام
    وقت سفارت من برای ویزای جستجوی کار نزدیکه، الان من باید جایی که ساکن خواهم شد رو در فرم اعلام کنم، زمان ویزا شش ماه هست و من الان باید خونه اجاره کنم و آدرس اون رو بدم و یا یکی دو هفته رزرو هتل بگیرم بگم میخوام برم اونجا تو همین مدت اول خونه اجاره کنم؟
    از این طرف هم الان نمیشه اجاره کرد، چون نه میشه قرارداد بست نه تکلیف ویزا هنوز روشنه.
    برای چه مدت رزرو هتل بگیرم و ارائه کنم؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *