تجربه‌ی ویزای جستجوی کار آلمان – مهاجرت کاری (۶/۱)

پیرو مطلب اصلی ویزای جستجوی کار آلمان که به توضیح مدارک مورد نیاز و روال اقدام برای این ویزا نزد سفارت آلمان جهت مهاجرت کاری پرداخته شده، تجربیاتی که دوستان در قسمت نظرات اون مطلب در رابطه با اقدام برای ویزای جستجوی کار به اشتراک می‌گذارند، جهت سهولت دسترسی بطور یکجا (از جدید به قدیم) اینجا قرار داده میشن.

۲۹ دی ۱۳۹۷ – هادی

میخواستم از تجربه موفق خودم در خصوص اخذ ویزای جستجوی کار بنویسم
حدود یکسال از زمان ثبت نام اولیه گذشت و تقریبا ۴ هفه قبل از اینکه نوبتم بشه ایمیل سفارت به دستم رسید که وقت تحویل مدارک و یا همون مصاحبه به دستم رسید.
دوستان دقت کنن که قسمت پایین ایمیل یک لینک هست که برای تایید وقت باید روش کلیک کنن.
مدارکی که همراه خودم بردم دقیقا همون مدارکی هست که به وضوح در قسمت های مختلف بلاگ و کامنت دوستان به چشم میخوره.
در خصوص نامه تمکن مالی باید بگم که دوستان باید معادل نرخ آزاد یورو حساب خودشون رو پر کنن و بهتره یکی دو روز قبل از وقت مصاحبه نامه رو آماده کنن که متضرر نشن، چون بودن افرادی که همزمان با من وقت داشتن و مامور سفارت بهشون گفت که نامه تمکن قدیمیه و باید نامه جدید تهیه کنن.
تحصیلات من در رشته سخت افزار کامپیوتر از دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب بود که با پرین از صفحه آنابین و ارائه اون به سفارت هیچ مشکلی نداشتم. فقط وقتی میخواید صفحه رو پرینت بگیرید مطمئن باشید که تمامی موارد داخل صفحه توی پرینت باشه.
روز مصاحبه به سفارت مراجعه کردم البته خیلی معطلی داشت و وقتی وارد شدم به ساختمان دوم هدایتم کردند. شخصی که مدارک رو تحویل می گرفت پرسید برای چه ویزایی مراجعه کردید؟ و من در جواب گفتم ویزای جستجوی کار، مجدد پرسید رشته کاری و تحصیلی من چی هست؟ که من در جواب رشته کامپیوتر رو اعلام کردم و تازه پاسپورت رو از من تحویل گرفت و گفت باید منتظر بمونم.
وقتی نوبتم شد مدارک اصل رو طبق اعلام سفارت به ترتیب و مرتب تحویل دادم. مامور سفارت که آقای جوان و خوش برخوردی بود، در حین وارد کردن اطلاعات سوالاتی رو می پرسید که به این شرح هست :
با این ویزا چطور آشنا شدید ؟ در جواب گفتم من قبلا ۳ بار بهمراه همسر و فرزندم به آلمان سفر کردم و اونجا با این ویزا آشنا شدم
فامیل درجه اول در آلمان دارید ؟ که من در جواب گفتم خیر
زبان آلمانی بلدید؟ طبیعاتا شما باید آلمانی بدونید و در این مرحله از من سوال به آلمانی پرسید.
زبان انگلیسی بلدید؟ با من انگلیسی صحبت نکرد فقط میخواست بدونه که انگلیسی بلدم یا نه که من در جواب گفتم بله
که جواب های من خلاصه، کوتاه و قانع کننده بود. نباید خیلی به جواب سوالات پر و بال بدید. مامور سفارت تا اندازه کمی حوصله برای قصه و داستان ما نداره.
در نهایت من رو به صندوق فرستاد و برگه پرداخت رو از صندوق تحویل گرفته و از سفارت خارج شدم.
دوستان توجه کنن که هر مدرکی که احساس میکنن به پرسه اخذ ویزاشون کمک میکنه با خودشون به سفارت ببرن و البته باید در ۲ نسخه باشه. من تمامی مدارک کاری، مدارک اخذ شده از کمپانی های بین المللی مثل VMware, Microsoft, Veeam, Backup Academy و …. رو با خودم برده بودم که مورد استقبال مامور سفارت هم قرار گرفت.
تقریبا ۶ هفته بعد از تحویل تمامی مدارک، از سفارت با من تماس گرفتن و روز تحویل ویزا رو بهم اعلام کردند. گفتن ساعت ۷ صبحجلوی در سفارت باش. در روز تحویل ویزا شما باید پاسپورت، رسید سفارت و بیمه مسافرتی همراهتون باشه.
نکته در خصوص بیمه مسافرتی اینه که حتما بیمه ای تهیه کنید که برای ویزای چند بار ورود یا Multiple Entries باشه. روز تحویل پاسپورت ۳ نفر جلوی من بودن که مجبور شدن برن و بیمه شون رو عوض کنن.
پاسپورت رو تحویل دادم و از من تاریخ ورود به آلمان رو پرسیدن. من تاریخی که انتخاب کرده بودم رو اعلام کردم و در نهایت گفتن ساعت ۱ تا ۱:۳۰ مجدد بیاید برای تحویل ویزا و پاسپورت.
در نهایت ساعت ۲ نوبت من شد و به باجه ای که ویزا رو تحویل میده که داخل حیاط سفارت هست وارد شدم و پاسپورت رو تحویل گرفتم.

۱۷ مهر ۱۳۹۷ – مهدی

بنده بعد از سه ماه از تاریخ ورودم به آلمان موفق شدم قرارداد کاری از یک شرکت توی مونیخ بگیرم ، بنده ٣٨ سالمه و بیش از ١۴ سال تجربه در زمینه شبکه و Service Provider رو دارم ، دو روز بعد از ورودم به آلمان جایی نزدیک مونیخ ملده کردم روز سوم حساب بانکی باز کردم و موبایل گرفتم
و شروع به فرستادن رزومه به شرکتهای مختلف رو انجام دادم از تمامی سایتهایی که تو گروه هم لیستش هست شروع کردم ، از لینکداین گرفته تا xing ، stepstoneو … تو این مدت بالای ٢٠ ورژن رزومه و Anschreiben رو عوض کردم و به توصیه دوستان به ازای هر آگهی یک Andchreibenمجزا نوشتم که با استاندارد اینجا سازگار باشه کاری که باید با حوصله و بدون خطا انجام گردد
همزمان کلاس آلمانی ثبت نام کردم و برنامه ام به این صورت بود صبح مطالعه آلمانی و کلاس عصر ها مطالعه متون فنی و شبکه شب ها ارسال رزومه تا ساعت ٢ بامداد روز بعد ، تعداد روزمه هایی که ارسال میکردم زیاد بود
تعداد مصاحبه هایی که تلفنی میگرفتم زیاد بود و بعضی هاشون به مصاحبه دو هم کشیده میشد بعضی ها هم که درجا بدون مصاحبه رد میشد
به شب فکر کردم روشی غیر از سایتهای جستجوی شغل رو پیدا کنم چون خیلی هد هانتر بهم زنگ میزدن و در واقع به دلیل استرسی که داشتم دنباله روش سریعتر بودم ان شد که از طریق looking glass های اینترنتی لیست تمام شرکتهای Service Provider
که سرویس bgp میدن و من توش تخصص دارم رو با وب سایتهاشون پیدا کردم و مستقیم واسشون رزومه میفرستادم بالای ٣٠٠ تا شرکت بود ، که روزی ٨ تا ١٠ تا شرکت رزومه میفرستادم روز سوم ارسال رزومه به این روش ، یکی از شرکتها ظرف ٧ ساعت بهم ایمیل زد (بدون مصاحبه تلفنی) که میخواهیم ببینیمت این اولین مصاحبه حضوری ام بود و دو روز بعدش قرارداد واسم فرستادن
تعطیلات تابستانی باعث شد من دیر کار گیرم بیارم و باعث شد اولین پیشنهاد رو قبول کنم بعد از اتمام تعطیلات تابستانی حدود ١٠ مصاحبه حضوری شهرهای مختلف گرفتم ولی همه رو رد کردن کردم چون قرارداد امضا کرده بودم
بعد از امضای قرار داد ، قرارداد به همراه فرم Stellenbeschreibung
که کارفرما باید پر کنه رو به آوسلندر شهری که ملده هستم بردم و درخواست بلوکارت دادم امروز بعد از ١٧ روز یه مجوز موقت ٣ ماهه به نام Fiktionbescheinigungدادن تا بعدا بلو کارتم بررسی و صادر بشه

۱ خرداد ۱۳۹۷ – ساره

سلام من در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۹۷ به سفارت برای دریافت ویزای جستجوی کار به سفارت مهاجرت کردم.
اولا که دوتان در نظر داشته باشند که در سایت جدید سفرات که تازه آپلود شده یزای جستجوی کار و مواردی که نیازه هم آورده شده.
دوم مدارکتون رو که آماده کردین باید دوتا کار مهم انجام بدین: ۱ شناسنامه تون رو که ترجمه کردین باید سفارت هم تایید کنه ۲- در مورد مدارک تحصیلیتون هم همینطوره
یعنی باید قبل از وقتتون از ساعت ۷ تا ۱۰ به بخش تآیید مدارک مراجعه کنید که اینکار رو براتون انجام بدن.
ترتیب مدارک که تحویل میدین خیلی مهمه و مهم تر از اون اینه که هر مدرکی که به اونها تحویل بدین به شما بر نمیگرده یعنی حواستن به اصل مدارکتون باشه.
شما باید ۲ تا دست آماده داشته باشین اول دسته مدارک اصلی رو تحویل میدین
دسته دوم به همون ترتیب کپی اون مدارک رو تحویل میدین
حالا مدارک مورد نیاز:

  • فرم ویزا
  • عکس ۳*۴ جدید ۳ نسخه
  • کپی گذرنامه امضاء شده
  • شناسنامه ترجمه شده
  • رزرو هتل
  • گواهی بانک
  • مدارک تحصیلی و مدارک تایید آنابین یا ZBA
  • گواهی بیمه ترجمه شده و مدارک کاری
  • تمام نامه های مربوط به کارتون و کارهای قبلی
  • رزومه
  • نامه انگیزشی
  • مدرک آموزش زبان آلمانی و انگلیسی

اینکار خیلی طول نمیکشه به شرطی که همه چیز رو آماده داشته باشین
من یک مورد دیگه هم داشتم که خیلی مهم بود و ازمن پرید من با تمام شرکت هایی در ارتباط بودم و به من وقت مصاحبه داده بودن و یا گفته بودن که تنها علتی که الان نمیتونن با من همکاری کنن اینه که من آلمان نیستم. اینها همه رو همراه نامه انگیزشیم بهشون دادم و توی نامه ام هم در موردش نوشتم.
اگر شغلتون جزو وایت لیست آلمانه حتما در نامه انگیزشیتون بهش با رفرنس و شماره اشاره کنید.

۲۹ دی ۱۳۹۶ – مانی

ساعت ۹:۴۵ دقیقه درب رو باز کردن و گفتن کسانی که ساعت ۱۰ وقت دارن وارد بشن. وارد شدم و پس از گیت امنیتی وارد سالن توی فضای باز شدم و از راهروی شماره ۳ وارد شدم و رفتم داخل گفتم برای ویزای جاب سیکر اومدم و بهم گفت برو باجه شماره ۷٫ وارد سالن شدم و باجه شماره ۷ رو پیدا کردم. ۳ نفر جلوی من بودن که ویزای پیوستن به خانواده میخواستن بگیرن. با خوبی و خوشی کارشون انجام شد و بعد نوبت من شد. تمامی مدارک رو به ترتیبی که توی این صفحه گفته شد بهشون دادم و گفت حالا کپی ها رو بده. همشو دادم. توی مدارکم ازم ترجمه رسمی سابقه بیمه ام رو هم گرفت با وجود اینکه نامه از شرکت داشتم ولی اون رو هم تو مدارکم گرفت. ازم سوال هاشو شروع کرد. گفت چند سالته، آیا ازدواج کردی، فرزندی داری؟ چند سالشه؟ بعد ازم انگلیسی پرسید که آیا به زبان انگلیسی تسلط دارید؟ به همون انگلیسی گفتم چون مدرک دانشگاهیم از دانشگاه بین المللی بوده، مسلما زبانم خیلی خوبه. ازم آلمانی سوال کرد که زبان آلمانی بلدی؟ به آلمانی جواب دادم که بله آلمانی ۶ ماه خوندم و ماه گذشته امتحان گوته دادم ولی متاسفانه یک تایل از ۴ تایل رو قبول نشدم و ماه آینده دوباره امتحان میدم و تا زمانی که اینجا هستم زبانم رو ادامه میدم. گفت مدرکی داری از اینکه گوته امتحان دادی؟ گفتم پرینت پروفایلم که نمره هام هست توش رو دارم و تاریخ امتحان ماه آینده هم توش خورده. اونو ازم گرفت و گفت بهتره که یک مدرک از اینکه مشخص بشه داری آلمانی میخونی برات مفیده.
سوالهای دیگری هم ازم پرسید شامل اینکه چرا آلمان رو انتخاب کردی، اگر کار پیدا کردی چکار میکنی و اگر پیدا نکردی چطور؟ من بواسطه اینکه پدرم نزدیک ۲۰ سال در آلمان تحصیل و کار کرده بود، جواب دادم که به فرهنگ آلمانی و تجربه پدرم آلمان رو انتخاب کردم. این رو خاطر داشته باشید که اگر همسر و فرزند دارید، براشون خیلی مهمه که راجع بهشون چطور فکر میکنی. گفتم اگر کار پیدا کنم، اولین کاری که بکنم همسر و فرزندم رو میارم پیش خودم و اگر کار پیدا نکنم برمیگردم.

در آخر ازش سوال کردم که آیا دوره های کاری که توی مدت کار کردنم گرفتم رو ارائه بدم؟ گفت بده یه نگاهی بندازم. اصل هاش رو گرفت و نگاه کرد و گفت بده کپی هاشو بذارم توی پروندت مفیده. سپس قبض رو بهم داد ۷۵ یورو پرداخت کردم و تمام.

امیدوارم اطلاعات من بدردتون خورده باشه، اگر سوالی هم داشتید در خدمتم. در ضمن توی سفارت دوستانی رو دیدم که برای ویزای جاب سیکر اقدام کرده بودند که از طریق شرکت های معروف مهاجرتی پرونده تشکیل داده بودن که مشخص بود پول زیادی هم داده بودن برای این کار. توی پرونده هاشون ترجمه سند ازدواج، پاسپورت های قدیمی و یک سری مدارکی که اصلا لازم نبود رو گفته بودن ببر با خودت.

واقعا به اطلاعاتی که توی این صفحه میبینید اطمینان کنید و وقت گرانبها و پول با ارزش خودتون رو دست شرکت های مهاجرتی ندید. واقعا خودتون میتونید این کار رو انجام بدید و به هیچ کس دیگری احتیاج ندارید.

۱ شهریور ۱۳۹۶ – مریم ا

وقت من ساعت ۱۱ بود که ساعت یک ربع به ۱۱ خانمی از کارمندهای سفارت اومد و پرینت وقتمو نشون دادم و رفتم داخل بعد از اون یک کارمند دیگه اسممو تو قسمت ویزاهای اقامتی پیدا کرد و خط زد و از گیت امنیتی رد شدیم و رفتیم به سمت باجه ها. چون ویزای job seeker اقامتی محسوب میشد گفت قسمت باجه یک بشینم ، دقت کنید اشتباه نشینید که پشت سر ویزاهای توریستی معطل نشید بعد پاسپورت رو تو باجه دید و گفتم تایپ job seeker هستم و شماره نداد و گفت مستقیم برم باجه شش.
موبایل و تبلت رو تحویل دادم و رفتم باجه شش که قبلش اگر نیاز بود میشد کپی گرفت صفحه ایی ۵۰۰ تومن.
باجه شش خانم باحجابی پذیرش میکرد. اصل مدارک رو که دادم گفت مدارک مرتب نیست مگه چک لیست نداشتی ؟ و گفت وقت گرفته میشه اینجوری خلاصه خودش مرتب کرد که طبق ایمیلی که سفارت برای من فرستاده بود نبود! و بهم داد و گفت کپی اینا رو هم به همین ترتیب مرتب کن و بعد بیا ..
ترتیب مدارک :
۱٫ فرم ویزای بلند مدت
۲٫ کپی پاسپورت
۳٫ ترجمه شناسنامه ( مهر دادگستری و وزارت خارجه و تایید سفارت نمیخواد)
۴٫ رزرو هتل
۵٫ ترجمه مدرک کارشناسی با مهر دادگستری و وزارت خارجه و تایید شده توسط سفارت
۶٫ پرینت سایت آنابین از نام دانشگاه
۷٫ پرینت سایت آنابین از رشته تحصیلی
۸٫ گردش حساب بانکی به انگلیسی (معادل ۶۰۰۰ یورو)
۹٫ ترجمه گواهی های کار و سابقه بیمه
۱۰٫ رزومه
۱۱٫ Motivation Letter

سری دوم مدارک هم به همین ترتیب که شامل کپی های مدارک بالا میشه

(من دو مکاتبه ایمیلی با شرکت های آلمانی داشتم و چون شطرنجباز هستم پرینت پروفایلم رو از سایت فدراسیون جهانی شطرنج رو هم دادم گفتم شاید تاثیری در تصمیم گیری داشته باشه)

دقت کنید فقط ترجمه ها رو بدید و اصل مدارک اونجا نمونه من یکی از گواهی های کارم اصلش موند که امیدوارم بتونم پس بگیرم چون گفت هیچ کدوم از مدرک ها رو پس نمیدن

بعد دو قطعه عکس بیومتریک ۳٫۵ در ۴٫۵ رو ازم گرفت

این سوالات رو که میپرسید توی فرمی یادداشت میکرد جوابامو :

-اسم ، آدرس ، سن ، مجرد یا متاهل ، مدرک تحصیلی
-چطوری با این نوع ویزا آشنا شدی ؟ من گفتم دوستم بهم گفت و بعد خودم راجعبش سرچ کردم ( خانمی اونجا قبل من در جواب این سوال گفت سایت سفارت رو دیدم ! که در جواب خانم محجبه داخل باجه بهش گفت ما تو سایت سفارت راجع به job seeker مطلبی نداریم!)
– کدوم شهر میخوای بری ؟
– تا حالا آلمان رفتی؟
– مدرک زبانت کو ؟ گفتم ندارم گفت پس چه جوری میخوای کار پیدا کنی؟ گفتم من برنامه نویسم و شرکتهای انگلیسی زبان زیادن اما آلمانی هم شروع کردم و دارم میخونم
– انگلیسی بگو چرا آلمان رو انتخاب کردی و کار شرکت فعلیت و قبلیت چی بوده (در مجموع دو تا سوال انگلیسی پرسید)
-بعد از شش ماه چی کار میکنی اونجا ؟ گفتم اگر شغل مناسب پیدا کنم میمونم وگرنه برمیگردم
-اقوام درجه یک داری در آلمان؟
-شغلت چیه ؟
-هزینه هاتو اونجا چه جوری میدی ؟ گفتم خودم میدم و در حسابم معال ۶۰۰۰ یورو پول دارم
-شماره موبایل و آدرس

گفتم پاسپورتهای قبلیم که ویزاهای شینگن داخلش هست رو بدم که گفت نیازی نیست و ظاهرن سفرهایی اروپایی که رفتین تاثیری در تصمیم گیریشون نداره

بعد پاسپورتمو پس داد و گفت برم صندوق ۶۰ یورو پرداخت کنم و جواب رو ۸ تا ۱۰ هفته دیگه میدن

دو نفر دیگه هم که نقص مدارک داشتن دیدم که مدارکشون رو گرفت و بهشون گفت که بعدن بیارن مدارک رو تحویل قسمت نقص مدارک بدن مثلن خانمی بود که رزومه ، حساب بانکی و motivation letter نداشت و یا آقایی بود که اسم رشتش داخل آنابین نبود و گفت تاییدیه zab هنوز براش آماده نشده و خوبیش این بود که پذیرش شدن.

۲۳ مرداد ۱۳۹۶ – عقیلی

امروز ۲۳ مرداد من وقت مصاحبه داشتم. مدارکم دادم و خانمی که تحویل میگرفت خیلی خوش برخورد بود .مدارکو مرتب کرد و طبق اونا از من خواست که نسخه دوم رو بچینم.
ترتیب هم فکر کنم به این صورت بود: فرم سفارت. کپی پاس. ترجمه شناسنامه. ترجمه مدرک کارشناسی . تاییدیه zab. نامه رزرو هتل. تامکین مالی. سوابق کاری و قرلردادها و توصیه نامه ها. رزومه. انگیزه نامه.
نکته: بیمه میاز نبود. سندملکی نیاز نبود.
زبان: من مدرک زبان نداشتم. به المانی از من سوال پرسید متوجه نشدم و همون سوال رو به انگلیسی پرسید.
سوالشون خیلی ساده بود : کارشرکتتون چی هستش؟
بعد انگشت نگاری رفتم صندوق و شصت یور رو پرداخت کردم.

برای سفارت فقط کارشناسی ولی درصورت نیاز به ارسال مدارک یه موسسه zab از دیپلم تا اخرین مدرک لازمه.
هتل برای چند روز کافیه من با هتل a&o مکاتبه کردم و برام رزرو کردن.بدون پرداخت هزینه
گردش حساب و مانده که بش میگن تمکین مالی برای سه ماه باید بگیرید و مبلغ حدودا ۲۸ میلیون باید باشه البته این رقم معادل ۶ هزار یورو هستش

قط مدرک کارشناسی و شناسنامه تایید وزارت می خواد و فقط مدرک کارشناسی تایید سفارت لازم داره.
تمکین مالی برید بانک که حساب دارید بگید گردش حساب سه ماهه اخر به لاتین و مانده حساب رو میخوام.
بقیه مدارک به انگلیسی یا المانی باشن کافیه اگر هم نیستند بدین فقط ترجمه بشن.

۲۴ تیر ۱۳۹۶ – کیان

هفته گذشته ساعت ۱۳ وقت سفارت داشتم بیست دقیقه زودتر رسیدم ولی متاسفانه حدود ساعت ۱۴ بود در رو باز کردن و تونسیتم بریم داخل، از گیت امنیتی که رد میشین یه باجه هست که دوباره نام و ساعتتون رو چک میکنه و ازم پرسید ساعتت چنده گفتم ۱۳ که پرسیدم چرا در رو انقدر دیر باز کردن و گفت جلسه داشتیم و نمیتونستیم پذیرش کنیم، بعد گفت مستقیم برو باجه فلان، یک خانمی در باجه بود که مدارک رو دادم و شروع کرد سوال و جواب های متعدد ولی نه عجیب غریب فقط در مورد پرونده وهم ثبت اطلاعات میکرد، شاید یه ۴۰ دقیقه ای کار من طول کشید، در آخر یه برگه داد گفت برو صندوق پرداخت کن و چندتا نقص هست که باید رفع بشه، اول یه کسر کپی بود که گفت بگیر بیار ، دوم تاییدیه سفارت برای مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهیم بود ، و سوم تاییدیه مدرک دکترایی که از خارج از ایران گرفته بودم از سایت kmk یا همون Anabian ، و چهارم Motivation Letter

این موارد رو مدنظر داشته باشید:

۱٫ خیلی میگن آلمانی ها شاید خوب برخورد نمیکنن، ولی بهتون بگم جزء بهترین انسانهان، من چندین کشور اروپایی رو رفتم، اینو بدونید خیلی انسانهای مرتب، منظم و اصولی هستن و خیلی دوستانه، حداقل برای من تا حالا اینطور بوده، توی سفارتش هم که این برام اثبات شد، یکی از یکی برخورداشون بهتر.
۲٫ برای نقص مدرک اذیتتون نمیکنن یا پرونده رو نگیرن و فقط میگن باید بیاری
۳٫ برای تایید مدارک الان وقتی شده و باید وقت تاییدیه مدارک بگیرید
۴٫ در مورد زبان بلد بودن یا نبودن، فقط سوال میکنه آلمانی بلدی که من گفتم صفر و خیلی سخته و گفت انگلیسی بلدی گفتم بله خوب، که به انگلیسی پرسید چرا آلمان رو انتخاب کردی و برنامت چیه که منم به انگلیسی کامل پاسخ دادم
۵٫ راستگو باشید تا نه شما ناراحت بشین نه اونا

همخوان کنید!
Share