ویزای جستجوی کار آلمان – مهاجرت کاری (۶)

ویزای جستجوی کار آلمان یا جاب سیکر (Jobseeker) از مباحثی هست که بارها در وبلاگ سوال شده و متاسفانه در وب‌سایت سفارت آلمان هیچ اطلاعاتی دراین‌باره ارائه نشده.
بنده خودم برای این ویزا اقدام نکردم، اما مسئولیتی بر خودم حس میکردم که حداقل جوابگوی دوستان باشم، تصمیم گرفتم اطلاعاتی رو در این زمینه جمع‌آوری کنم بلکه شاید مفید باشه. برای اینکار مکاتبه ای با سفارت آلمان داشتم و توضیحات مختصری هم از اونجا دریافت کردم.

بروزرسانی ۱۵ شهریور ۱۳۹۶: چون خیلی موضوع مهمی هست همین اول مطلب مینویسم. دوستان، درانتهای مطلب هم ذکر کردم، قبل از اقدام برای ویزا، از ایران شروع کنید برای کاریابی؛ اگر حداقل ۱۰ بار مصاحبه شدید و حس کردین که خیلی مرزی رد شدین و فکر میکنین علت رد شدنتون فقط این بوده که اون موقع آلمان نبودید، و ۹۹٫۹۹% مطمئنید که اگر حضوری آلمان باشید کار پیدا می‌کنید، بعد برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام کنین. متاسفانه به کرات میشنوم (و حتی چندین نفر از صنف کاری خودم رو در تماس بودم از نزدیک) که بدون انجام این روال، برای ویزا اقدام کردن؛ مهم تر از پول، وقتشون رو هدر دادن، چون بدون اطلاع از شرایط و سنجش وضعیت بازار و خودشون، رفتن آلمان اما نتونستن کار بگیرند و مجبور شدن ناموفق برگردند!

مطالبی که در این پست ذکر میکنم، در زمان نوشتن این مطلب معتبر بوده اما ممکنه یک روزی تغییر کنه، پس حتماً مرجع اصلی شما نهایتاً باید وب‌سایت سفارت آلمان باشه.
در طول مطلب از عناوین مختلفی که به این ویزا داده شده استفاده می‌کنم تا نشون‌دهنده‌ی یکسان بودن این اسامی باشه.

ضمناً، برای دانشجویانی که در آلمان فارغ‌التحصیل شدن هم اقامتی صادر میشه که مشابه همین ویزای جستجوی کار هست، اما با مزایای بیشتر، که توضیح مختصری هم در اون رابطه میدم.

اقدام برای ویزای جستجوی کار آلمان بسیار ساده هست و تقریباً هیچ هزینه ای جز کارمزد سفارت (۶۰ یورو در حال حاضر)، ترجمه رسمی و تایید مدارک، و وقت گران‌بهای شما نخواهد داشت. متاسفانه برخی شرکت ها هستند که در قبال هزینه هایی نامعقول، صرفاً پرونده‌ی شما رو آماده میکنن؛ باور کنید سفارت آلمان با هیچ شخص و شرکتی در زمینه ویزا و یا وقت مصاحبه سفارت ارتباطی نداره و این افراد هیچ تاثیری در روند کار شما ندارند! حتی برخی این ویزارو بعنوان “اقامت کاری” یا “ویزای کاری” تبلیغ میکنن که پس از مطالعه این مطلب و قوانین مربوط به ویزای جستجوی کار آلمان متوجه میشین که اصلاً اینطور نیست.

ویزای جاب سیکر چیست؟

خیلی خلاصه میشه گفت که، این ویزا برای افراد دارای مدرک دانشگاهی که علاقمند به کاریابی در آلمان هستند صادر میشه. دارنده‌ی ویزای جستجوی کار آلمان میتونه بمدت ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشه و مستقیماً بطور حضوری دنبال کار بگرده. در ایران، ویزای Job Seeker توسط سفارت آلمان در تهران صادر میشه، اما اگر شما در کشور دیگری اقامت دارید، میتونین از سفارت آلمان در همون کشور برای این ویزای اقدام کنین.

شرایط ویزای Jobseeker آلمان

در طی ۶ ماه اقامتی که در آلمان خواهید داشت، میتونین در هر شهری به جستجوی کار بپردازید؛ اما در این بازه‌ی شش ماهه حق هیچگونه فعالیت کاری بجز کاریابی نخواهید داشت. بعد از پیدا کردن کار و عقد قرارداد، اداره مهاجرت اون شهر اقدام به صدور اقامت کاری (از جمله Bluecard) شما میکنه. روال این مرحله در هر شهری ممکنه متفاوت باشه؛ معمولاً به این صورت هست که بعد از گرفتن وقت، همراه با مدارک کلی مثله پاسپورت و عکس، قرارداد، بیمه و برگه ثبت سکونت (Anmeldebescheinigung) به اداره مهاجرت مراجعه می‌کنین. احتمالاً کارفرما هم در طی این مراحل شمارو همراهی میکنه. (در رابطه با زندگی در آلمان توضیخات مختصری اینجا دادم)

شنیدم که درصورت عدم موفقیت پس از ۶ ماه ممکنه بشه این ویزارو برای ۶ ماه دیگه هم تمدید کرد. (در قانون اینطور گفته نشده)

ضمناً از سفارت پرسیدم که آیا این ویزا فقط برای تخصص‌های خاص صادر میشه یا نه، که جواب دادند خیر، پس از لحاظ تخصص به گفته ی سفارت آلمان محدودیتی برای صدور ویزای جستجوی کار آلمان وجود نداره.

گویا با این ویزا امکان همراهی خانواده یا همسر نیست؛ جایی نوشته نشده، و بنده هم تا بحال نشیندم. و خب تا حدودی منطقی هم بنظر میاد چرا که شخص هنوز وضعیت مشخص و ثابتی نداره.

قانون رسمی ویزای جستجوی کار آلمان رو میتونین اینجا بخونین. ادامه خواندن “ویزای جستجوی کار آلمان – مهاجرت کاری (۶)”

همخوان کنید!
Share

مهاجرت کاری (۱) – دانستنی های پیش نیاز

خروجی پست قبل موارد زیر بود:

  1. رؤیا پردازی ممنوع!
  2. لیستی از چیزایی رو که پشت سر میذاریم و از دست میدیم
  3. رسیدن به ارزیابی دقیقی از وضعیت فعلی زندگی، کار، تخصص و نهایتاً اهداف
  4. برنامه ریزی و مطالعه راجع به کشور مقصد
  5. ادامه سر زدن به این وبلاگ :دی

اگر این لیست رو آماده کردین و تصمیمتون رو برای مهاجرت کاری گرفتین، این پست به قدم های اصلی این کار اشاره  می کنه.

اگر خودتون کشور مقصدی رو انتخاب کردین و تصمیم دارین خودتون دنبال کار بگردین و Apply کنین، قبلش باید راجع به یسری موارد اطلاعات لازم رو کسب کنین که در ادامه به اختصار راجبشون توضیح میدم.

زبان

به جرأت میگم مهمترین عامل موفقیت تسلط به زبان انگلیسی و آشنائی با حداقل یک زبان دیگر است. شاید شما در زمینه ی کارتون تک نباشید و خیلی متخصص نباشید اما اگر بتونین به راحتی ارتباط برقرار کنین و راجع به خودتون و تجاربتون صحبت کنین قطعاً به جاهای خوبی می رسین. توی ایران هم اگر بخواین موفق باشین باید روابط اجتماعی قوی داشته باشین و به اصطلاح بتونین با مردم لینک بشین.درواقع شما فروشنده ی تخصص و دانش خودتون هستین! مثلا اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان رو دارین سعی کنین در حد چند جمله مختصر یاد بگیرین. همه انگلیسی بلدن اما ترجیج میدن نیرویی رو استخدام کنن که بتونه یکم زبونشون رو صحبت کنه و یاد بگیره. و پر واضحه که وقتی قصد دارید برای چندسال در یک کشور دیگه زندگی کنید باید بتونیم با مردمش ارتباط برقرار کنین نه اینکه ایزوله بشیم از جامعه.

میزان استقبال و نیازمندی به تخصص شما در اون کشور

قبلا گفتم که همینجوری نمیشه گفت چون فلان کشور اسمش بزرگه میخوام برم اونجا!

باید ببینین که آیا توی اون کشور به تخصص و دانش شما نیاز هست و آیا میتونین در شرایطی بهتر از وضعیت فعلی تون اونجا زندگی کنین یا خیر. بعنوان مثال تقریبا در اغلب نقاط دنیا به متخصصین IT در حوزه های مختلف نیاز هست اما اروپا در حال حاضر بشدت کمبود نیروی متخصص در این حوزه داره و بهمین دلیل نوعی اقامت کاری بنام EU Blue Card در کشورهای این اتحادیه مصوب شده که به شرکت ها این امکان رو میده که سریعتر و راحت تر نیروهای مورد نیازشون رو از کشورهای دیگه جذب کنن و قوانینشون از مهاجرت کاری نیروی متخصص خیلی خوب حمایت می کنه. (بزودی راجب این مورد و نیازمندیهاش مینویسم)

هزینه‌های زندگی

هزینه زندگی در هر شهری متفاوت هست. برای اینکه هزینه ها دستشون بیاد میتونین در گوگل مثلا برای برلین عبارت Berlin Living Costs‌ رو جستجو کنین و یکی دوتا نتیجه اول رو ببینین. برای اجاره خونه هم میتونین مثلا در سایت Immobilienscout24.de اسم شهر و منطقه و شرایطی که برای خونه مدنظر دارین رو تعیین کنین و جستجو کنین و اجاره های فعلی رو مشاهده کنین.

شناخت کلی از کشور در حد اینکه بتونین ۲ دقیقه راجبش توضیح بدین

حداقل Wikipedia اون کشور رو بخونین و سعی کنین یسری کلیات مثل موارد زیر رو بدونین:

  • وضعیت ثبات اقتصادی، تورم، جمعیت
  • آشنائی با شهرهای مهم
  • آب و هوا
  • فرهنگ اجتماعی و برخورد با خارجی ها
  • وضعیت بیکاری
  • شرایط بیمه و قوانین حمایت از کار

ادامه خواندن “مهاجرت کاری (۱) – دانستنی های پیش نیاز”

همخوان کنید!
Share