تاییدیه ZAB (ارزشیابی مدرک تحصیلی در آلمان)

معمولاً برای مهاجرت کاری به آلمان و یا ادامه تحصیل در آلمان، مورد تایید بودن مدرک تحصیلی در آلمان یکی از اصول مورد نیاز جهت اقدام برای ویزا/اقامت هست؛ برای اینکه بدونید مدرک شما مورد تایید هست یا نیاز به تاییدیه ZAB داره، قدم اول مراجعه به سایت Anabin هست و اگر در این دیتابیس رشته/دانشگاه شما بعنوان +H ثبت شده باشه یعنی مورد تائید هست، اگر -/+H درج شده باشه یعنی نیاز به بررسی و دریافت تاییده ZAB هست، و اگر -H بود متاسفانه دانشگاه فاقد اعتبار هست.
این مطلب گردآوری تجربه‌ی مخاطبان عزیز وبلاگ از روند دریافت تاییدیه ZAB یا درواقع همون ارزشیابی مدارک تحصیلی در آلمان هست. در کنار توضیحات زیر، پیشنهاد می‌کنم حتماً دو لینک رسمیِ زیر رو هم مطالعه کنید:
روند اقدام برای ارزشیابی مدرک به زبان انگلیسی
توضیحات رسمی KMK در رابطه با مدارک تحصیلی دانشگاهی به زبان فارسی


توضیحات زیر از تجربه‌ی دریافت تأییده ZAB رو آقای امیر اسکندری لطفا کردند در قسمت نظرات مطلب ویزای جستجوی کار آلمان به اشتراک گذاشتن:

اول توضیح بدم که من از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل شدم و کارشناسی ناپیوسته خوندم، به علت طولانی شدن تحصیلم (کار همزمان با تحصیل) تحصیلم پاره وقت شد! و معدل کارشناسیم ۱۲٫۱۵ بود! و اسم دانشگاهم تو anabin نبود ! (کارشناسی کامپیوتر نرم افزار) متوجه باشید که ZAB اصولا مدرک شخص شما رو بررسی نمی کنه، چیزی که تایید می شه اینه که دانشگاه شما به عنوان یک دانشگاه معتبر شناخته می شه یا نه، ضمنا رشته شما معادلی در آلمان داره یا نه و اینکه آیا مدرک شما حداقل کارشناسی ۴ ساله هست یا نه به این معنی که مدرک دو نفر از یه دانشگاه با یه رشته یکی با معدل ۲۰ یکی با معدل ۱۲ اصولا فرقی با هم نمی کنن پس نگران معدل نباشید. (این توضیحات در مورد تایید شدن یا نشدن مدرک بود، جزئیات تایید می تونه متفاوت باشه علی الخصوص برای ادامه تحصیل !) ادامه خواندن “تاییدیه ZAB (ارزشیابی مدرک تحصیلی در آلمان)”

همخوان کنید!
Share

پولی شدن دانشگاه‌های آلمانی – نوردراین وستفالن

پس از شکست حزب سوسیال دموکرات در خانه خود، ایالت نوردراین وستفالن، دو حزب مسیحی دموکرات و لیبرال دموکرات برای تشکیل دولت جدید در این ایالت به توافق رسیدند.
یکی از بحث برانگیز ترین توافقاتی که در برنامه مشترک این دو حزب حاکم در نظر گرفته شده، تصویب شهریه‌ی هنگفت برای دانشجویان خارجی و غیر اروپایی که در دانشگاه‌های آلمانی این ایالت تحصیل می‌کنند، می‌باشد. در صورت تصویب این قانون دانشجویان غیر اروپایی از ترم زمستان ۲۰۱۷ باید برای هر ترم ۱۵۰۰ یورو شهریه پرداخت کنند.

قبل از آن ایالت راینلند فالز هم چنین تصمیمی را اتخاذ نموده بود. گفته میشود سالانه ۸۰ میلیون یورو از این محل برای ایالت نوردراین وستفالن درآمدزایی حاصل خواهد شد و قرار است برای دانشگاهها و موسسات علمی هزینه شود. این تصمیم اعتراضات زیادی را در پی داشته است.
اگر این روال در سایر ایالت‌های آلمان طی شود، احتمالاً به مرور شاهد سخت‌تر شدن تحصیل در آلمان و دانشگاه‌های آلمانی خواهیم بود.

با توجه به اینکه تمرکز این وبلاگ بیشتر به مطالب مهاجرت کاری، و مهاجرت به آلمان هست، پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت تحصیلی و تحصیل در آلمان به فروم ApplyAbroad سر بزنین.

منبع: کانال ایران و فرهنگ
(مطلب رو یکی از دوستان برای بنده فرستادن اما ایشون هم لینک منبع رو نداشتن اما از من خواستند جهت اهمیت موضوع در وبلاگ منتشر بشه.)

منبع اصلی خبر (آلمانی):
http://www.sueddeutsche.de/bildung/abitur-g-soll-in-nrw-wieder-zum-regelfall-werden-1.3540352

همخوان کنید!
Share

ویزای جستجوی کار آلمان – مهاجرت کاری (۶)

ویزای جستجوی کار آلمان یا جاب سیکر (Jobseeker) از مباحثی هست که بارها در وبلاگ سوال شده و متاسفانه در وب‌سایت سفارت آلمان هیچ اطلاعاتی دراین‌باره ارائه نشده.
بنده خودم برای این ویزا اقدام نکردم، اما مسئولیتی بر خودم حس میکردم که حداقل جوابگوی دوستان باشم، تصمیم گرفتم اطلاعاتی رو در این زمینه جمع‌آوری کنم بلکه شاید مفید باشه. برای اینکار مکاتبه ای با سفارت آلمان داشتم و توضیحات مختصری هم از اونجا دریافت کردم.

مطالبی که در این پست ذکر میکنم، در زمان نوشتن این مطلب معتبر بوده اما ممکنه یک روزی تغییر کنه، پس حتماً مرجع اصلی شما نهایتاً باید وب‌سایت سفارت آلمان باشه.
در طول مطلب از عناوین مختلفی که به این ویزا داده شده استفاده می‌کنم تا نشون‌دهنده‌ی یکسان بودن این اسامی باشه.

ضمناً، برای دانشجویانی که در آلمان فارغ‌التحصیل شدن هم اقامتی صادر میشه که مشابه همین ویزای جستجوی کار هست، اما با مزایای بیشتر، که توضیح مختصری هم در اون رابطه میدم.

اقدام برای ویزای جستجوی کار آلمان بسیار ساده هست و تقریباً هیچ هزینه ای جز کارمزد سفارت (۶۰ یورو در حال حاضر)، ترجمه رسمی و تایید مدارک، و وقت گران‌بهای شما نخواهد داشت. متاسفانه برخی شرکت ها هستند که در قبال هزینه هایی نامعقول، صرفاً پرونده‌ی شما رو آماده میکنن؛ باور کنید سفارت آلمان با هیچ شخص و شرکتی در زمینه ویزا و یا وقت مصاحبه سفارت ارتباطی نداره و این افراد هیچ تاثیری در روند کار شما ندارند! حتی برخی این ویزارو بعنوان “اقامت کاری” یا “ویزای کاری” تبلیغ میکنن که پس از مطالعه این مطلب و قوانین مربوط به ویزای جستجوی کار آلمان متوجه میشین که اصلاً اینطور نیست.

ویزای جاب سیکر چیست؟

خیلی خلاصه میشه گفت که، این ویزا برای افراد دارای مدرک دانشگاهی که علاقمند به کاریابی در آلمان هستند صادر میشه. دارنده‌ی ویزای جستجوی کار آلمان میتونه بمدت ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشه و مستقیماً بطور حضوری دنبال کار بگرده. در ایران، ویزای Job Seeker توسط سفارت آلمان در تهران صادر میشه، اما اگر شما در کشور دیگری اقامت دارید، میتونین از سفارت آلمان در همون کشور برای این ویزای اقدام کنین.

شرایط ویزای Jobseeker آلمان

در طی ۶ ماه اقامتی که در آلمان خواهید داشت، میتونین در هر شهری به جستجوی کار بپردازید؛ اما در این بازه‌ی شش ماهه حق هیچگونه فعالیت کاری بجز کاریابی نخواهید داشت. بعد از پیدا کردن کار و عقد قرارداد، اداره مهاجرت اون شهر اقدام به صدور اقامت کاری (از جمله Bluecard) شما میکنه. روال این مرحله در هر شهری ممکنه متفاوت باشه؛ معمولاً به این صورت هست که بعد از گرفتن وقت، همراه با مدارک کلی مثله پاسپورت و عکس، قرارداد، بیمه و برگه ثبت سکونت (Anmeldebescheinigung) به اداره مهاجرت مراجعه می‌کنین. احتمالاً کارفرما هم در طی این مراحل شمارو همراهی میکنه. (در رابطه با زندگی در آلمان توضیخات مختصری اینجا دادم)

شنیدم که درصورت عدم موفقیت پس از ۶ ماه ممکنه بشه این ویزارو برای ۶ ماه دیگه هم تمدید کرد. (در قانون اینطور گفته نشده)

ضمناً از سفارت پرسیدم که آیا این ویزا فقط برای تخصص‌های خاص صادر میشه یا نه، که جواب دادند خیر، پس از لحاظ تخصص به گفته ی سفارت آلمان محدودیتی برای صدور ویزای جستجوی کار آلمان وجود نداره.

گویا با این ویزا امکان همراهی خانواده یا همسر نیست؛ جایی نوشته نشده، و بنده هم تا بحال نشیندم. و خب تا حدودی منطقی هم بنظر میاد چرا که شخص هنوز وضعیت مشخص و ثابتی نداره.

قانون رسمی ویزای جستجوی کار آلمان رو میتونین اینجا بخونین. ادامه خواندن “ویزای جستجوی کار آلمان – مهاجرت کاری (۶)”

همخوان کنید!
Share

رزومه کاری و Job Application – مهاجرت کاری (۲)

با توجه به پست قبل، حتما تا الان کلی اطلاعات راجع به کشور/شهر مقصدتون به دست آوردین و حالا قصد آماده کردن مدارک و پرونده ی کاریتون رو دارین تا بعدش بتونین خودتون دنبال کار بگردین و apply کنین.

همونطور که گفتم، اولین قدم در این مرحله آماده کردن یه Application شامل موارد زیر به ترتیب اولویت:

عکس پرسنلی

عکس پرسنلی برای خیلی موارد به کارتون میاد از رزومه و پروفایل LinkedIn و پاسورت گرفته تا سایر مواقع٫٫٫

دوستان عزیزم لازم نیس برین آتلیه عکس بگیرین! لازم نیس ژس خاصی بگیرین. یک عکس خیلی ساده و راحت. تقریبا میشه گفت یه عکس رسمی. عکسی که شمارو مرتب، با انرژی، با روحیه و مقتدر نشون بده. ربطی هم به خوش عکس بودن و بد عکس بودن نداره! همه خوش عکسن مگه اینکه خودشون بخوان توی عکس ژس های نامتناسب بگیرن. بعنوان نمونه:

رزومه

تا اینجا حتما  شناخت خوبی از خودتون، توانایی هاتون و علائقتون بدست آوردین. خوشحالم!

تقریبا مهم ترین قسمت کار همین رزومه اس؛ البته بجز رزومه فن بیان و مذاکره ی خودتون هم بسیار مهمه که جلوتر بهش می رسیم.

معمولا کشورهای مختلفی که نیاز به نیروی کار متخصص دارن، نهادهای مختلفشون پرتال هایی رو آماده کردن که در اون اطلاعات زیادی از نحوه ی آماده کردن رزومه تا چگونگی پیدا کردن کار و قوانین مرتبط رو نوشتن. بعنوان مثال برای آلمان می تونین به وبسایت “Make it in Germany” سر بزنین.

نوشتن رزومه میتونه خیلی هم سلیقه ای باشه و وابستگی به صنعتی که شما در اون مشغول هستین هم مرتبط باشه. بعنوان مثال من برای خودم از یک راهنمای جامع برای نوشته رزومه ی IT استفاده کردم که فرمتش مربوط به کشور خاصی نیس٫ بعنوان مثال در کشور آلمان معمولا عرف هست که روزمه هاشون کوتاه باشه و در حد ۲ یا ۳ صفحه. اما خب ممکنه شما هم مثل من نتونین سوابق کاری و تخصص های مختلفتون رو در کمتر از ۵ صفحه قرار بدین.

پیشنهاد میکنم قبل از ادامه، رزومه ی من رو دانلود کنین و بعنوان یک Template ازش استفاده کنین. میتونین از اینجا فایل doc رو دانلود کنین. خوشحال میشم اگر پیشنهادی هم در رابطه با رزومه ی خودم داشتین بدونم.

ادامه خواندن “رزومه کاری و Job Application – مهاجرت کاری (۲)”

همخوان کنید!
Share